dimecres, 22 de gener de 2014

Love is a verb

"- My wife and I just don't have the same feelings for each other we used to have. I guess I just don't love her anymore and she doesn't love me. What can I do?
- Love her, I replied.
- You don't understand. The feeling of love just isn't there.
- Then love her. If the feeling isn't there, that's a good reason to love her.
- But how do you love when you don't love?
- My friend, love is a verb. Love - the feeling - is a fruit of love, the verb. So love her. Serve her. Sacrifice. Listen to her. Empathize. Appreciate. Affirm her. Are you willing to do that?"   


(The 7 Habits of Highly Effective People)


T'estimo, li diu ell, a vegades. Però ho fa amb la boca petita i mai mirant-la als ulls. Ella li diu molt sovint que l'estima, gairebé cada dia, amb la mirada neta, i a ell els silencis l'incomoden, així que els seus t'estimo són més aviat un jo també covard, mandrós.

T'estimo, li diu ella. I és cert que l'estima, no perquè li digui, no perquè ho senti. Estimar no és una excusa, una crossa, una addicció. Estimar és més que una paraula, més que un sentiment. Estimar és un verb i ella estima: cuida, escolta, empatitza, acompanya. Camina al seu costat.
4 comentaris:

 1. L'ha acompanyat, l'ha recolzat, l'ha estimat..... i després de quasi 20 anys, en plena crisi....li diu que havia estat enamorat, sobretot del seu primer amor, però no d'ella.... tot i que l'estimava.... estimar és un verb.... i mentre ella acompanya, recolza i estima, l'angoixa la consumeix...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Estimar no sempre és fàcil i sovint sentim que l'altra persona no s'ho mereix o no ens sentim prou valorats... No m'arrepeteixo d'haver estimat, però, al contrari, m'agradaria haver pogut donar més i més incondicionalment. Suposo que és més fàcil si penses que estima t'aporta més a tu que a la persona objecte de la teva estimació. De fet, si hi penso, m'he sentit més feliç estimant que sent estimada.
   De tota manera, penso que valorem molt l'enamorament (que és passatger, fràgil i sovint superficial) i ben poc l'amor, que és tota una altra cosa.
   Molts ànims, en qualsevol cas, i moltes gràcies per llegir-me.

   Una abraçada ben forta,

   Eva

   Elimina
 2. Suposo que quan s'estima una persona, encara que no li diguem ella ho nota, i tens raó, estimar són moltes coses...
  Bon vespre

  ResponElimina
  Respostes
  1. Totalment d'acord! Gràcies per llegir-me...

   Elimina