dimarts, 28 d’agost de 2012

Una treva

Et cal una treva, a vegades. Fugir de la calor, nord enllà. Passar fred, en ple mes d'agost. Entomar la pluja, després dels incendis que tot ho arrassen. Parlar i que no t'entenguin. Fer cua. Esperar. Dur la casa a sobre, tot el dia, com un caragol cansat. Canviar les olors, els colors, el paisatge. Ser un estrany en terres estranyes. Enyorar.

Et cal una treva, a vegades. Veure i viure altres vides. Descobrir rostres nous. Descobrir-te. Pensar que podries ser tu mateixa i algú altre, alhora, en terres estranyes. Saber que, a la tornada, potser tot continuarà igual, però tu seràs diferent. Els problemes de sempre s'amagaran, arraulits, als revolts de sempre. Però esperaran en va, perquè tu hauràs canviat de camí.


5 comentaris:

 1. Quina enveja, això de passar fred! :-)

  Encara que no ho sembli, les treves també són part de la vida, tan reals com la quotidianitat, encara que després ens semblin un miratge...

  Un petó i benvinguda!

  ResponElimina
 2. Hola Eva! La vostra treva serà anar a Cantabria, oi? ;-).
  Jo ja he tornat de la meva treva, vacances a Andalusia i Costa Brava. És ideal quan estàs en mig de la treva i no saps en quin dia et trobes, si dilluns, dimarts..., això vol dir que has desconnectat totalment dels problemes i rutina. Després quan tornes,els problemes i rutina reapareixen però els afrontes amb més força i positivisme. Petons!! Anna

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies, noies, pels comentaris.
   Anna, la treva en qüestió és una escapada a les Repúbliques Bàltiques. La segona treva serà Cantàbria i, després, tornarem a la vida real, amb forces renovades, espero.
   Espero, també, que totes dues hàgiu passat unes bones vacances, també.
   Petonets!

   Elimina
  2. Eva, sóc el Joan Carles. La meva treva ha estat sevillana. Allà m'entenia i entenia a tothom (no com l'any passat a Amsterdam, encara que anava xiporrejant anglès). He acabat amb els peus destrossats, com ja és costum en els meus viatges, que em patejo fins a les 10 de la nit tota la ciutat. Però quan ja estàs de tornada "at the home, sweet home", sembla mentida però ho veus tot una mica diferent, sembla que els mobles i els adornaments de casa teva hagin canviat de lloc. Això vol dir que has recarregat piles, ja véns disposat a tornar a lluitar.

   Elimina
  3. Bon dia, Joan Carles. Espero que la teva treva, com a mi, t'hagi servit també per tornar amb energies renovades i amb una mica de ganes de brega, que sempre va bé! Una abraçada.

   Elimina