dissabte, 30 de juny de 2012

El tercer calaix

Comentem sovint amb S. la ràbia que ens fa la necessitat de molta gent de posar-te etiquetes, d'obligar-te a definir-te i, per tant, limitar-te en un quadradet minúscul. Aquestes ànsies imperioses, en definitiva, de tenir-te ben arxivadet al calaix de dalt o al de baix, que sembla que no n'hi hagi més. Perquè, per molts, o ets de dretes o d'esquerres, carnívor o vegetarià, bona o mala persona, t'agraden els homes o les dones, ets tímid o atrevit, feliç o desgraciat.
S. i jo, en canvi, potser només per portar la contrària, preferim el tercer calaix, que és més divertit. Hi cap tot i tothom i té com a única regla el respecte. El tercer calaix és caòtic: hi conviuen els mitjons despariats, aquell mocador tan bonic i llampant que no et poses mai, la llenceria fina que guardes per a les ocasions especials, els bastonets per menjar sushi, els teus llibres preferits, desgastats de rellegir-los una vegada i una altra.
Si vius al tercer calaix, pots riure i plorar alhora, somiar despert cada dia i ser un tímid atrevit. Pots ensopegar i caure mil i una vegades, equivocar-te fins l'infinit i saltar-te totes les normes absurdes que no ha escrit ningú. El tercer calaix no té fons i sempre és obert...

(Dedicat a S., perquè sempre es permeti ser ella mateixa i no es deixi tancar a cap calaix. Perquè no oblidi que amb la seva mirada neta pot il·luminar països sencers.)


5 comentaris:

 1. Tens molta raó! Per què a tothom se li dona per posar etiquetes? Per què tothom creu que ens coneix i ens pot jutjar?
  M’agrada aquest tercer calaix. Qualsevol dia ens hi trovarem...........

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ups. Veig que algú ha penjat un comentari utilitzant el meu perfil (Google ha perdut el seny?). En fi, no sé qui ets, però m'alegro que t'agradi el tercer calaix i espero trobar-t'hi...

   Elimina
 2. "No té fons i sempre és obert"... Gràcies, Eva! Un apunt magnífic! Cada cop m'hi sento més a gust, al tercer calaix :-)

  ResponElimina
 3. M'encanta molt, molt, molt...:)

  delesparaules

  ResponElimina
 4. Una vegada et trobes a tu mateixa i caus al tercer calaix, ja mai mes no en vols sortir, és cómode i fa somriure.

  ResponElimina