divendres, 17 de juny de 2011

Quis custodiet ipsos custodes?

Qui vigila els vigilants?

Costa creure que una locució de finals del segle I encara sigui vigent passats vint segles. Juvenal era un visionari o és que, senzillament, no n'aprenem?


Estic realment desorientada. He d'indignar-me amb els indignats o bé creure en teories conspiratives? He decidit, en tot cas, posar tota la informació en quarentena i, si difonc aquest vídeo, és perquè "l'altra versió" ja ha rebut moltíssima atenció mediàtica.

De tota manera, no puc evitar sentir-me manipulada. Perquè, a veure, siguem realistes: manifestants violents amb "pinganillo"?  Escortats (que no detinguts, eh?) per la policia quan els més pacífics els increpen? Policia secreta que caldeja l'ambient? I, així, els polítics semblen xaiets, víctimes innocents de quatre dropos que, en recórrer a la violència, han perdut tota credibilitat? Certa o no, és una possibilitat inquietant, com a mínim, perquè, si aquesta és la policia (secreta o no), qui serà la policia de la policia?

La informació és poder. És tan fàcil agafar la veritat i retorçar-la a voluntat i, amb dues declaracions i quatre imatges, donar-li la forma que vulguem... O, millor encara, silenciar-la, amagar-la com qui escombra la porqueria sota la catifa. Només cal pensar en el cas d'Islàndia. El poble s'alça, es rebel·la contra la injustícia, derroca un govern, porta els responsables a judici i, aquí, ni se'n parla (per allò de no donar-nos idees, suposo). Això sí, visca el Barça i la Shakira!

3 comentaris:

 1. Gràcies per les teves paraules. Es troba a faltar un poc de sensatesa i sentit crític aquests dies. Algú ha tuitejat avui: "Si no aneu amb compte, els mitjans de comunicació us duran a odiar els oprimits i a estimar els opressors" (Malcom X)Cal aturar-se una mica, com tu has fet, i preguntar-nos què i qui estem defensant. Més que res, per no acabar com xais d'un ramat.

  ResponElimina
 2. Article a La Vanguardia 31 de maig de 1984, explica com militants de CIU prenen el Parlament i amenacen de mort a diputats socialistes.

  http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1984/05/31/pagina-17/32835981/pdf.html

  Segurament d'això no s'en recorden.

  No a la violència en qualsevol cas. I realment ni de Grècia ni d'Islàndia s'està parlant gaire. No interessa.

  Òscar

  ResponElimina
 3. M'he oblidat de compartir això:

  http://www.youtube.com/watch?v=fBy0FLMPal4

  Òscar

  ResponElimina