dijous, 30 de juny de 2011

Les dones que no estimen els homes

Immadurs, egoistes, superficials, infantils, gelosos, còmodes, absurds, simples, passotes, insensibles, controladors, infidels. Homes. Panxacontents, mentiders, inconstants, necis, esquerps, insegurs, prepotents. Homes.

La llista seria inacabable. Si fem cas dels adjectius amb què obsequiem els homes, hem d'arribar a la conclusió que les dones ja no estimem els homes? Jo em rebel·lo davant d'aquesta situació, perquè no estem parlant d'un concepte abstracte: vivim envoltades d'homes. Són els nostres pares, germans, nebots, cosins. Les nostres parelles, els nostres amics, companys de feina, veïns. Tenen noms i cares. Sovint els estimem.

En Raúl, que no perd mai la calma, fa malabarismes amb l'agenda i té sempre un moment per escoltar-te i donar-te un consell assenyat. En Peter, que pot ser lleuger com les bombolles del cava, quan necessites evadir-te, o bé profund, quan, a mitja tarda, entre amics, asseguts en una terrasseta, parles de canviar el món. L'Òscar, el company de feina atent, sempre a punt per donar-te un cop de mà, fantàstic cuiner, gran amfitrió i millor persona. En Xavier, capaç de recórrer 140 km d'anada (i els mateixos de tornada) per instal·lar-te uns endolls o penjar-te uns llums, i el cosí que tothom voldria tenir. En Joan, la companyia perfecta per anar a una exposició o per compartir una bona cervesa (o unes quantes...). En Carles, pare lluitador, docent vocacional i gran amic. En Javier, optimista incansable, que dóna les millors abraçades del món.

La llista seria inacabable. I és que no hem de perdre la perspectiva. És cert que hi ha bastants impresentables, però no ens enganyem: la estupidesa no té gènere. A més, ens agradi o no, estem condemnats a entendre'ns, perquè no sabem viure els uns sense els altres.


2 comentaris:

  1. Bé!!, rebutgem les generalitzacions, hi ha homes que són grans per dins i per fóra...
    Tornes a encertar la cançó!.

    ResponElimina
  2. ... i l'Albert, tan atent com carinyós. Pacient, tranquil, optimista i treballador....sempre hi ha excepcions!! ;-)

    ResponElimina